Kontakta oss Varumärkesportal Kurser & seminarier Webbshop In English

Avtalen som hjälper vid onödigt spännande affärer

Teknikföretagens uppdrag är att främja konkurrenskraften för svenska teknikföretag, och bra avtal är avgörande för detta. Pia Ekelund Thörn är verksamhetsansvarig för den affärsjuridiska enheten som tillhandahåller Standardavtal Premium.

Pia Ekelund Thörn, foto: Viktor Fremling Pia Ekelund Thörn, foto: Viktor Fremling

Nyhet
15 okt. 2024
Sakområde:

Alltför spännande affärer är inte bra för konkurrenskraften

Standardavtal är utformade för att kunna användas oavsett om man är köpare eller säljare och täcker en mängd olika typer av affärer – allt från produktleveranser, leveranser med montage, service och reparationer till konsultuppdrag. Dessutom finns de tillgängliga på flera olika språk och kan tillämpas både på den nordiska och den internationella marknaden. Avtalen är framtagna av Teknikföretagens affärsjurister i samarbete med nordiska och europeiska jurister som är verksamma inom teknikbranschen. Många av standardavtalen är välkända och välanvända.

– Livet som företagare får gärna innehålla en lagom dos av spänning, men när det kommer till affärsavtal vill man undvika överraskningar och juridiskt krångel. Därför har vi på Teknikföretagen tagit fram en prenumerationstjänst med standardavtal, en premiumtjänst, som gör livet lättare för alla företag i tekniksverige, säger Pia Ekelund Thörn, jurist och verksamhetsansvarig för affärsjuridik på Teknikföretagen.

Ett kostnadseffektivt och säkert stöd i verksamheten

I varje affärsavtal finns det olika grader av juridiska risker. Att använda Standardavtal Premium är ett ekonomiskt smart sätt att minska riskerna. Med rätt avtal på plats sparar företag inte bara pengar och tankekraft, utan skapar också möjligheter för effektivare och mer konkurrenskraftiga affärer.

– Då blir det precis sådär lagom spännande. Och förutom att Standardavtal Premium är en populär och användbar tjänst så har medlemmar femtio procent rabatt. Jämför det med priset för att få hjälp av en jurist på stan, fortsätter Pia Ekelund Thörn.

Att teckna en prenumeration av Standardavtal Premium är smidigt och hjälper verksamheten. Som medlem hos Teknikföretagen får du dessutom tillgång till affärsjuridisk rådgivning vid behov.

– Vi hjälper våra medlemsföretag med de frågor som uppstår i den löpande verksamheten. Vår specialitet är köp- och avtalsrätt och vi har en unik kompetens när det gäller teknikbranschens standardavtal, avslutar Pia Ekelund Thörn.

Kort om Standardavtal Premium

Standardavtal Premium ger dig och dina kollegor tillgång till de mest använda standardavtalen inom teknikbranschen. Med fri tillgång till över 30 olika standardavtal behöver du inte längre förhandla alla villkoren i varje enskild affär, utan kan istället lägga din tid och energi på att driva verksamheten framåt.

Genom att teckna en årsprenumeration på Standardavtal Premium får du den trygghet du behöver för att kunna göra framgångsrika affärer.

Läs mer här

 

Kontakta Teknikföretagens affärsjurister

Teknikföretagens affärsjuridiska avdelning